Hoofdinhoud

Plan Dreeftoren

In hartje Zuidoost, pal tegenover de Amsterdam ArenA, gelegen aan de Haaksbergweg 3-73, wordt sinds maart 2022 gewerkt aan de Dreef Residential Tower door DCV BOUW, Roodenburg installatietechniek BV en Terberg totaal installatietechniek BV. Het bestaande kantoorgebouw wordt geheel gerenoveerd. Daarnaast worden een woontoren met 312 appartementen en een éénlaags ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.
 
De steeds flexibeler wordende maatschappij vergt ook van verschillende bevolkingsgroepen dat zij meebewegen. Verstedelijking zorgt voor een grotere trek naar de stad en voor een groeiende vraag naar snel toegankelijke luxe woonruimte. De groep woningzoekenden is daarom divers van samenstelling. Binnen dit project wordt rekening gehouden met die diversiteit door te voorzien in meerdere type woningen.

Renoveren
De huidige, half verdiepte parkeerkelder, wordt gesloopt. De kantoortoren zelf, wordt op elke verdieping rondom twee meter breder. Bovendien komt er één verdieping bij. Dat heeft tot gevolg dat de complete kantoortoren naast installaties en afbouw ook een geheel nieuwe uitstraling krijgt.

Plint
De plint, bestaande uit de eerste drie verdiepingen, wordt uitgebouwd richting Haaksbergweg. Bezoekers en bewoners van bovenliggende etages hebben uitzicht op het verkoelende en duurzame groene dak van de uitbouw.  

(Lees verder onder de afbeelding.)

Nieuwbouw
Over de gehele bouwkavel komt een verdiepte parkeergarage, die voorziet in 136 parkeerplaatsen. Naast het kantoorpand wordt de hoogste woontoren van Amsterdam gerealiseerd met een hoogte van 132 meter bestaande uit 312 appartementen, verdeeld over 38 woonlagen.

Enkele cijfers:
• Het kaveloppervlak is 5.740 m²
• Realisatie van een commerciële plint met ca. 1.597 m² BVO aan retail- en kantoorruimte op respectievelijk de begane grond en de mezzanine/1e verdieping.
• Een woontoren van 38 bouwlagen met in totaal 312 appartementen (ca. 27.730 m² BVO)
• Een ondergrondse parkeergarage van 3.687 m2 BVO in 1 laag met in totaal 136 parkeerplaatsen.

Projectorganisatie
FS NL Zuidoost Property 11 B.V. (FSNL) is de eigenaar van de "Dreeftoren", gelegen aan de Haaksbergweg 3-73 in Amsterdam. 

 

De betrokken adviseurs voor dit project zijn:

• Architect : ZZDP Architecten
• Bouwkundig tekenbureau : INBO
• Constructeur : Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
• Geotechniek : ABO-Geomet
• Installatieadviseur : Ingenieursbureau Linssen